رابطه دادههای حجيم در تقلبهای حسابداری
بیگ دیتا یا داده های حجیم چیه ؟
ارتباط بین داده های حجیم با حسابداری چیست؟
ارتباط داده های حجیم در حسابرسی چیست؟
ارتباط داده های حجیم و تقلب در حسابداری چیست؟
برای پاسخ به این سوالات و خواندن مطالب کامل تر در زمینه داده های حجیم مقاله رابطه داده های حجیم با کشف تقلب در حسابداری را بخوانید:
چکیده
سازمانهای تجاری حدود 5% از درآمدهای خود را در جعلهای(تقلب) سالیانه از دست می دهند، که اين رقم در سرتاسر جهان می تواند از مرز 3.5 تریلیون دلار نيز تجاوز كند.رضايي و وانگ در سال 2017 يافتند كه وجود صورتهاي مالی تقلبی و استمرار وجودي آن موجب آسيب رساني به صداقت و كارايي بازارهای مالی می گردد. این مطالعه درنظر دارد تا با بررسي الگوریتم دادههاي حجيم و تجزیه و تحلیل آنها به وجود تقلب در صورتهاي مالي جعلي و نحوه برخورد با آنها بپردازد. در اين تحقيق از دادههاي حجيم و تجزیه و تحلیل آنها در تقلبهاي حسابداری استفاده میشود. بر اساس نظریات دانشگاهیان و متخصصین چینی در رابطه با اهمیت، تقاضا، ارتباط، سودمندیها و استفاده از دادههاي حجيم اين نكات دريافت شد:
1- تقاضا برای تجزیه و تحلیل دادههاي حجيم و رابطه آن در جعل و تقلبهاي حسابداري افزایش خواهد یافت؛
2-تجزیه و تحلیل دادههاي حجيم باید از سطوح کارشناسی و فارغ التحصیلی وارد برنامه هاي تجاري شوند؛
3- بسیاری از موضوعات مورد بحث در دادههاي حجيم باید در برنامههاي درسي حسابداري و بازرگاني وارد شوند؛
4-بسیاری از تكنيكهاي تجزیه و تحلیل توصيفي و پيش بيني دادههاي حجيم در آموزش و روش انجام امور حسابداری اهمیت دارند]9[.
استفاده از دادههاي حجيم براي كشف تقلب در حسابداري
حسابرسان بیشتر ترجیح می دهند بر صحت و ارزش/سود-زیان گردآوری داده ها تمرکز کنند]6[.همچنين حسابداران امور تقلب با استفاده روز افزون از تجزیه و تحلیل دادههاي حجيم در روشهای کار خود برای برخورد با محدودیتهای موجود در كاربرگهاي صفحه گسترده بهره میگيرند. تکنیکهایي مثل تطبيق دادن، مرتب سازی، فیلتر نمودن و پرسوجو، اغلب منجر به وجود رابطه مثبت با اشتباهات یا ردیابی آثار جعل میشوند، امروزه حسابداران امور تقلب تصویرسازی داده، تجزیه و تحلیل پیش بينانه، تجزیه و تحلیل رفتارها، تجزیه و تحلیل محتوا، شبکه اجتماعی، و تکنیکهای ضدجعل پیشرفته متعددي را به کار میگيرند. تكنيكهاي قابل استفاده براي تجزيه و تحليل دادههاي حجيم براي كشف تقلب به شرح زير است:
در ابتدا، وقتی حسابداران امور تقلب پروندههای جعل، فساد مالي اداري و يا رانت خواري را بررسی مینمايند، كار با دادههاي حجيم را به عنوان قواعد یا مقررات ویژهاي در نظر میگیرند و با استفاده از کلمات کلیدی برای جستجو و شناسایی جعلهای بالقوه اقدام مينمايند. در مرحله دوم، حسابداران امور تقلب میتوانند با بهرهگيري از تراکنشهاي گذشته (رويدادهاي گذشته)، از پيش بيني مدل و سایر تجزیه و تحلیلهای پیچیده استفاده نمايند تا رويدادهاي مشکوک، بی نام و يا رویدادهای پر ریسک و رفتارهاي بالقوه براي جعل را شناسايي نمايند. در مرحله سوم، حسابداران كشف تقلب میتوانند با کاوش در چندین منبع مختلف پایگاه داده (مانند پایگاههای اطلاعاتي ساير نهادها) و پالايش آنها استفاده نمايند تا ارتباطات پنهان، آدرسها ، اسامی مستعار، تضاد منافع و هویتهای جعلی اشخاص افشا نشده را شناسایی نمایند. در مرحله چهارم،حسابداران كشف تقلب ميتوانند از اطلاعات منتشر شده در شبکههاي اجتماعی استفاده و با رديابي آنها اطلاعاتي درباره معاملهگران غير واقعي كسب نمايند تا با مشاهده دادههاي ساختار يافته و ساختار نيافته، آنها را در قالب چارچوب ادراكي تحلیل و رديابي نمايند. در مرحله پنجم امكان استخراج مقدار زیادی داده هاي متني ثبت شده دفاتر روزنامه، شرح رويدادهاي معاملات، جزئیات هزینه، ایمیلها، رسانههاي اجتماعی، اسناد، سخنرانیها، ديسكتهاي ذخيره كننده اطلاعات، كسب اطلاعات از کارمندان و ساير سازمانهای مرتبط نيز وجود دارد. حسابداران امور تقلب از داده کاوی یا تجزیه و تحلیل متن با قوانین اکتشافی و تکنیکهای آماری استفاده مینمايند تا وجود ارتباط معنا دار بين دادههای خام را کشف نمايند تا با كمك آن به شناسایی جعلهای بالقوه یا موارد عدم تطابق در سازمان پي ببرند. در نهایت، حسابداران امور تقلب علاوه بر كاربرگهاي صفحه گسترده سنتی، نمودارها و گراف های آماری، با استفاده از تکنیکهای تصویرسازی داده ها و چيدن پازل هاي مرتبط سعي در درک نحوه ارتباط بين داده ها و رويدادها مينمایند]9 [.
مقاله کامل در سایت نشریه مطالعات حسابداری و حسابرسی:
https://www.iaaaas.com/article_102280.html